Valokuituliittymä on tulevaisuuden perusedellytys siinä missä sähkö ja vesikin. Luotettava ja nopea tietoliikenneyhteys ei ole vain nettiyhteys vaan se mahdollistaa kaikki tulevaisuuden verkkoon liittyvät palvelut. Valokuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa, jopa merkittävästi enemmän kuin sen hankintahinta verkon rakentamisaikana jäsenelle on.

 

Valonnopea netti

Valokuidussa tietoa siirretään konkreettisesti valon avulla huippunopeasti. Kyläverkko mahdollistaa jopa 100/100M nettiyhteyden, joka on yhtä nopea sekä ulos että sisään päin. Verkkoon on lisäksi jo alusta saakka saatavilla jopa 1000/1000M yhteys.  

Mutta mikä vielä tärkeämpää, valokuituyhteyden luotettavuus ja yhteyden tasalaatuisuus on aivan eri luokkaa kuin langattomat 3G/4G sekä langalliset ADSL- ja muut puhelinverkkoon perustuvat tiedonsiirtotekniikat.

 

TV siirtyy nettiin 

YLE aloitti televisiolähetysten nettijakelun jo lähes 4 vuotta sitten. Tätä ovat seuranneet nettipohjaisten TV-lähetysten kehittyminen myös muilla TV-yhtiöillä. Netti-TV on käytössä aina eikä vain ohjelman lähetysaikana, sillä ohjelmat tallentuvat jopa viikoiksi varsinaisen lähetyksen jälkeen katsottavaksi. Laajakaista-TV mahdollistaa teräväpiirtokuvan välittämisen ilman ongelmia kuvanlaadussa. 

 

Pilvipalvelujen käyttö kotisohvalta

Pilvipalveluiden käyttö on jatkuvasti yleistymässä ja niiden käyttö on hyvin helppoa ja edullista. Mihin laitteidesi tiedot varmuuskopioituvat tällä hetkellä? Voit esimerkiksi katsella kaikki kännykällä ottamiasi kuvia kaikilta laitteilta reaaliaikaisesti välittömästi kuvan ottamisen jälkeen, sillä valokuituyhteydellä varmuuskopiointi tapahtuu silmänräpäyksessä. Laitteesi pysyvät myös tietoturvallisina, sillä ohjelmistopäivitykset asentuvat nopeasti aina auki olevaan huippunopean yhteyden kautta. Voit myös selata vuosien aikana ottamiasi valokuvia pilvipalvelusta, kuten ne olisi tallennettuna kotikoneellesi, koska tiedonsiirtoyhteys ei ole enää pullonkaula.

 

Toimiva puhelinyhteys

Jopa perinteinen lankapuhelin voidaan liittää samaan valokuituliittymään. Lisäksi voit käyttää huoletta yhteyksien pätkimättä myös nykyaikaisia kuvapuheluja. Tuleva 5G-verkko tulee lisäksi vaatimaan toimiakseen edellisiä versioita merkittävästi tiheämpää tukiasemaverkkoa. Tulevaisuudessa matkapuhelimen 5G-mobiiliverkon tukiasema voi olla myös kotona.

 

Tulevaisuuden tarpeet

Valokuitu on tiedonsiirtotekniikka, joka ei vanhene, koska lähettimien ja vastaanottimien kehittyessä samassa valokuidussa voidaan siirtää entistä suurempia määriä tietoa joka sekunti. Valokuidun avulla käytössäsi tulevat olemaan myös kaikki tulevaisuuden palvelut

  • Ikäihmisille suunnatut hyvinvoinnin, turvallisuuden ja yhteydenpidon palvelut
  • Etäterveydenhuolto
  • Etäopiskelu ja koulu
  • Etätyö ja yritysten etäpalvelut
  • Kiinteistöturvallisuuden etävalvonta
  • Mitä vain ikinä uutta verkkoa hyödyntävää palvelua keksitään...